Opskrifter

Hybenboller

Onsdag, 12. september 2018Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Der findes ikke noget som en blød, nybagt bolle, og da slet ikke, når der også er hyben i. Med et godt lag smør på er den altså hjemme.

Ingredienser til hybenboller:

(10 stk.)

3 dl vand
15 g gær
½ dl rapsolie
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
75 g havregryn
75 g rensede hyben
350 g hvedemel

Prøv også: Chokoladeboller

Fremgangsmåde:

Rør vand og gær sammen, tilsæt olie, salt, sukker og havregryn.
Hak hybenerne og rør dem i dejen sammen med halvdelen af hvedemelet.
Ælt resten af melet i dejen, form den til ti boller og lad dem hæve tildækket på køl natten over.
Pensl med sammenpisket æg og bag bollerne ved 175° varmluft i 20-25 min.

Se også: Brydeboller med tørret frugt