Jordbærsnitter med crumble-top
Ingredienser til jordbærsnitter med crumble-top:
(16 stk.)
-
125 g blødt smør
-
150 g hvedemel
-
1 spsk. sukker
-
1 spsk. piskefløde
-
150 g jordbær
-
2 spsk. sukker
-
125 g hvedemel
-
125 g sukker
-
100 g smør
Prøv også: Hvid chokoladebrownie med jordbærcreme
Fremgangsmåde:
Hak smør, mel og sukker sammen, saml dejen med fløde og rul den ud mellem to stykker bagepapir i 3 mm’s tykkelse. Bag bunden ved 175° i 15 min. og lad den afkøle. Skyl jordbærrene, skær dem i kvarte og drys med sukker. Bland mel og sukker og hak smørret i til en usammenhængende smuldredej. Fordel jordbærrene over den bagte bund og dæk med smuldredejen. Bag i yderligere 35 min. ved 175°, til den er gylden, og lad den afkøle helt.
Skær den kolde kage ud i snitter og servér.
Sæt evt. kagen på køl, inden den skæres ud, så er den nemmere at skære ud.
Prøv også: Hvid chokolademarquise med jordbær