Koldhævede speltboller
Ingredienser til koldhævede speltboller
(12 stk.)
15 g gær
½ l vand
100 g speltflager
150 g fuldkorns-speltmel
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker
400 g hvedemel
Fremgangsmåde til koldhævede speltboller
Rør gæren ud i vandet og rør speltflager og fuldkornsmel, salt og sukker i. Tilsæt hvedemelet og rør, til dejen er ensartet, men klistret. Dæk skålen til og stil dejen i køleskabet i 8-12 timer, f.eks. natten over. Sæt med en våd ske dejen i 12 klatter på en plade med bagepapir. Drys med lidt mel og stil brødene i ovnen ved 225° og bag dem i 8 min. Sænk temperaturen til 180° og lad dem bage videre i 15 min.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Mangoboller med fyld
Grovbrød
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Vi elsker muffins!