Ingredienser til grovbrød
25 g gær
3 dl lunken vand
2 tsk. sukker
½ spsk. salt
2 spsk. olie
1 æg
150 g rugmel
Ca. 300 g hvedemel
1 tsk. birkes
Fremgangsmåde til grovbrød
Rør gæren ud i vandet, rør sukker, salt, olie og det meste af det sammenpiskede æg i, gem lidt til pensling. Rør rugmelet i og hvedemelet lidt ad gangen og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad den hæve ca. 30 min. Del dejen i 3 eller 4 og rul dem ud i ca. 40 cm lange pølser. Flet dejen til et brød, læg det på en plade med bagepapir og lad det hæve ca. 30 min. Pensl brødet med resten af ægget og bag det nederst i ovnen ved 200º i ca. 35 min.
Tip: Birkesene kan skiftes ud med sesam- eller nigellafrø.
Bageopskrift: All Over Press
Find flere opskrifter her...
Madbrød i bradepande
Saftigt valnøddebrød