Opskrifter
Nemt grovbrød med masser af frø og kerner
Søndag, 5. maj 2013Opdateret 12. martsaf Aase Dotterud
Her får du opskriften på et sundt grovbrød, der er fyldt med både solsikkekerner, sesamfrø og græskarkerner. Opskriften er til 3 grovbrød.

2 t og 30 min
3 stk
Grovbrød
3 dl havregryn
2 dl hvedekerner
1 l kogende vand
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø
1 dl græskarkerner
1 dl hvedekim
5 dl mælk eller vand
3 spsk. sukker
50 g gær
3 spsk. olie
2 dl bygmel
3 dl grovmel, grahams- el. rugmel
3 tsk. salt
13-15 dl hvedemel
Fremgangsmåde
- Hæld det kogende vand over havregryn og hvedekerner, lad det stå ca. 20 min.
- Hæld den kolde mælk eller vand i og rør gæren ud i blandingen.
- Kom de øvrige ingredienser i, gem lidt af hvedemelet og ælt til en smidig dej, der knapt slipper skålen. Kom evt. det sidste mel i efter behov.
- Ælt dejen i ca. 10 min., gerne i køkkenmaskine.
- Dæk skålen til med plastfolie og lad dejen hæve lunt i ca. 1 time.
- Ælt dejen igennem, inden den tages ud på et olieret bord.
- Kom olie på hænderne, form 3 brød og læg dem i smurte brødforme.
- Lad brødene efterhæve ca. 35-40 min.
- Bag dem på nederste rille ved 200º i ca. 45 min. De er færdigbagte, når de lyder hule, når du banker på dem.

Hjemmebag
Pull-apart brød med hvidløg og ost

Hjemmebag
Bananbrød med kardemomme