Opskrifter

Kringlede brød

Søndag, 3. februar 2013af Redaktion
Servér kringlerne til maden, eller brug dem som mellemmåltid til den lille sult

Ingredienser til brødkringler

25 g gær
1½ dl vand
1 dl maltøl
100 g durumhvede
300 g hvedemel
2 tsk. salt
½ dl koldpresset rapsolie
Æggehvide til pensling
1 spsk. sesam
1 spsk. flagesalt

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt øl, durumhvede og halvdelen af melet. Tilsæt salt og olie, ælt resten af hvedemelet i og lad dejen hæve et lunt sted i 30 min. Del dejen i to og rul dem ud i firkanter på 1 cm's tykkelse på et meldrysset bord. Pensl dejfirkanterne med æggehvide og drys med sesam og salt. Skær dejen ud i 1 cm brede stænger, sno stængerne og læg dem formet som kringler på en plade beklædt med bagepapir. Lad kringlerne efterhæve i 10 min. og bag dem ved 180° varmluft i 25 min.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Frokostbrød med kerner
Boller med skinke

Kender du kogebogen? Klik her...