Nøddestænger
Ingredienser til nøddestænger
(2 stænger)
Dej
25 g gær
2¼ dl mælk
Et nip salt
100 g sukker
1 tsk. kardemomme
1 æg
360 g hvedemel
150 g blødt smør
Fyld
75 g hakkede nødder ( hassel- el. valnødder)
75 g blødt smør
¾ dl sukker
½ tsk. vaniljesukker
2-3 pærer
Pynt
1 æg
Ca. 1 dl flormelis
Ca. ½ spsk. kakao
ca 1½ spsk. vand
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i den lunkne mælk. Rør sukker, salt, kardemomme og æg i. Rør halvdelen af melet i. Rør smørret i, smelt det evt. først. Ælt resten af melet i til en blød og smidig dej. Lad dejen hæve ca. 1½ time.
Rist nødderne på en pande. Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen og rør de afkølede nødder i. Del dejen i to og rul dem ud til ca. 35 x 15 cm. Læg fyldet på midten af dejfirkanterne. Skræl pærerne, skær dem i smalle både og læg dem på fyldet. Fold siderne ind mod midten. Læg stængerne på en plade med bagepapir, lad dem hæve tildækket ca. 30-40 min.
Pensel med sammenpisket æg og bag stængerene 20 min. ved 200°. Rør glasuren og pynt de afkølede stænger.
Bageopskrift: Boel Otimer
Find flere opskrifter her...
Chokoladekage med kaffecreme
Kringle
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Fristende og flotte konditorkager
Vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter og alternativer til en masse af de kager, som du kender fra din bager. Så er det bare om at komme i gang i køkkenet, så du kan sætte tænderne i nogle af de mange fristelser...