Opskrifter

En lækker hjemmebagt kringle

Mandag, 21. januar 2013af Redaktion
Det bliver man aldrig træt af. Så inviter gæster på kaffe, så du har en undskyldning for at bage en rigtig klassiker

Ingredienser til kringle

150 g smør
5 dl mælk
50 g gær
85 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
Ca. 800 g mel

Fyld
3 dl vaniljecreme
2 dl appelsinmarmelade

Pynt
Æg
Mandelflager

Glasur1 dl flormelis
1 spsk. appelsinsaft

Fremgangsmåde

Smelt smørret, rør mælken i og rør gæren ud i blandingen. Rør sukker, vaniljesukker og salt i. Ælt melet i lidt ad gangen til en glat og smidig dej. Lad den hæve et lunt sted i ca. 30 min. Rul dejen ud til en aflang firkant, fordel cremen på 2/3 af dejen, kom appelsinmarmeladen oven på og rul sammen til en roulade. Form dejen til en krans og læg den på en plade med bagepapir. Lad den hæve ca. 30 min. Pensel med sammenpisket æg, drys med mandelflagerne og bag kringlen nederst i ovnen ved 200° i ca. 30 min. Afkøl kringlen og pynt med glasuren.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: Aase Dotterud


Find flere opskrifter her...
Moritzkage
Franske vafler

Kender du kogebogen? Klik her...


Fristende og flotte konditorkager

Vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter og alternativer til en masse af de kager, som du kender fra bageren. Så er det bare om at komme i gang i køkkenet, så du kan sætte tænderne i nogle af de mange fristelser!