Opskrifter

Små brød med nødder

Fredag, 24. februar 2017af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
Små søde brød med solsikkefrø på toppen. Spis dem lune og med smør, så er det næsten lige så godt som kage!
(Ca. 10 brød)

Det skal du bruge til små brød med nødder:

4 dl vand 2 tsk. gær, ca. 10 g Ca. 5-6 dl hvedemel Ca. 4 dl rugmel 1 dl ristede, grofthakkede hasselnødder 1½ tsk. salt 1 spsk. flydende honning Pynt: Havregryn/solsikkefrø og mel Prøv også: Små brød til madpakken

Sådan laver du de små brød

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør godt, du behøver ikke ælte. Dæk skålen med film og stil den i køleskabet natten over. Læg dejen på et meldrysset bord og træk den ud til en plade på ca. 5 x 40 cm. Pensl den med vand og drys frø og mel over. Sæt ovnen på ca. 275º, sæt en plade ind. Lad dejen hæve, mens ovnen bliver varm. Del dejen i 10 stk. og læg dem på den varme bageplade. Bag dem midt i ovnen i 13-15 min. Lad dem køle af på en rist. Prøv også: Hjemmelavet hvidløgsbrød