Opskrifter

Valnøddebrød

Lørdag, 16. marts 2013af Redaktion
Valnødderne giver en dejlig smag i brødet og kan selvfølgelig erstattes af andre nødder

Ingredienser til valnøddebrød

(2 brød)

5 dl skummetmælk
50 g gær
½ dl smeltet smør
2 tsk. salt
100 g valnødder
250 g fint rugmel
250 g fuldkorns-
rugmel
Ca. 350 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i mælken. Kom det afsvalede smør, hakkede valnødder og salt i. Rør rugmelet i og ælt så meget hvedemel i, at dejen er smidig og slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min.
Del dejen i to, form dem til runde brød og tryk dem lidt flade. Lad brødene hæve under plast i ca. 30 min. Snit de færdighævede brød med en skarp kniv. Bag dem ved 200º i ca. 30 min.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: Aase Dotterud

Masser af godt brød