Glutenfri morgenmad: Luftige grovboller
Du kan sagtens servere luftigt, hjemmebagt morgenbrød, selv om du af den ene eller den anden grund ønsker at undgå gluten. Opskriften giver ca. 10 stk.
Af
Af: Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.

Annonce
35 min
10 stk
Glutenfri boller
15 g gær
2 1/2 dl lunken vand
100 g havremel
100 g fuldkornsrismel
2 spsk. Fiberhusk
1 tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme
3 spsk. cremefraiche 18%
1 spsk. olivenolie
1 spsk. agavesirup eller honning
3 spsk. birkes til drys
Fremgangsmåde
- Opløs gær i lillefingervarmt vand. Bland de 2 slags mel, Fiberhusk, salt og kardemomme i en skål.
- Rør det sammen med cremefraiche, olivenolie og sirup til en ensartet konsistens. Lad dejen samle sig tildækket ved stuetemperatur i 40 minutter.
- Form dejen til boller ved hjælp af en fugtig ske og en fugtig håndflade. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter, imens ovnen varmer op til 190°.
- Pensl bollernes overflade med vand, drys birkes over, og tryk forsigtigt frøene fast. Bag bollerne i ovnen i ca. 45 minutter.
- Lad dem afkøle i mindst 15 minutter, før du skærer i dem.

Hjemmebag
Saftige, glutenfri grovbrød
Annonce










