Sundere boller i karry med mere grønt

Lørdag, 24. marts 2012Opdateret 21. marts
af Redaktion
Vi har opdateret opskriften på boller i karry. Her er den gode smag, proteiner, fibre og vitaminer. Kun fedtet har vi skåret ned på.
Boller i karry med mere grønt
Boller i karry med proteiner og mere grønt

(4 portioner)

Ingredienser til sundere boller i karry

400 g hakket svinekød (højst 12 g fedt pr. 100 g)
Salt og peber
1 løg i små tern
4 spsk. hvedemel
1 æg
1 dl minimælk
1 l vand
1 bouillonterning

Sovs
1 tsk. flydende fedtstof
1 tsk. karry (alt efter, hvor kraftig sovs, man ønsker)
1 løg, finthakket
1 peberfrugt i små tern, æble eller gulerod
Ca. 3 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
5 dl suppe fra kødbollerne
1 dl skummetmælk
Salt og peber

Tænk grønt og brug rester

Du kan erstatte peberfrugt med groft revet æble eller revne gulerødder. Det giver ekstra smag, vitaminer og fibre. Vælg efter smag og hvad du har i huset.

Tilbehør
Løse ris med ærter
2 dl parboiled eller brune ris- Du kan også bruge "blomkålsris" som ikke skal koges!
200 g (frosne)ærter

Sådan laves boller i karry

Svinekødet røres sammen med salt, peber og løg. Hvedemel og æg røres i og farsen røres lind med mælk. I en gryde bringes vand med bouillonterning i kog. Kødbollerne formes med en ske og sættes i det kogende vand, de simrer ved svag varme i 10-15 min. Den mængde suppe, der skal bruges til sovsen, sigtes fra kødbollerne.
I en sovsegryde blandes fedtstof og karry, karryen ristes, løg og peberfrugt tilsættes og ristes sammen med karryen. Suppe fra kødbollerne tilsættes, og sovsen koges op. Majsstivelsen røres op i lidt vand, og sovsen jævnes med blandingen. Sovsen småkoger ca. 5 min. Mælk tilsættes, og sovsen varmes igennem og smages til med salt.
Kødbollerne hældes i sovsen.
Kog risene efter anvisning på posen, tilsæt ærter, så de koger med de sidste 5 min. Smag til med salt og peber.

Energi-information pr. portion
Energi 430 kcal/1798 kJ
Fedt: 10 g
Kulhydrater: 51 g
Protein: 30 g
Kostfibre: 2 g