
Socialt Set
Guide: Sådan laver du en fremtidsfuldmagt
(4 portioner)
400 g hakket svinekød (højst 12 g fedt pr. 100 g)
Salt og peber
1 løg i små tern
4 spsk. hvedemel
1 æg
1 dl minimælk
1 l vand
1 bouillonterning
Sovs
1 tsk. flydende fedtstof
1 tsk. karry (alt efter, hvor kraftig sovs, man ønsker)
1 løg, finthakket
1 peberfrugt i små tern, æble eller gulerod
Ca. 3 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
5 dl suppe fra kødbollerne
1 dl skummetmælk
Salt og peber
Du kan erstatte peberfrugt med groft revet æble eller revne gulerødder. Det giver ekstra smag, vitaminer og fibre. Vælg efter smag og hvad du har i huset.
Tilbehør
Løse ris med ærter
2 dl parboiled eller brune ris- Du kan også bruge "blomkålsris" som ikke skal koges!
200 g (frosne)ærter
Svinekødet røres sammen med salt, peber og løg. Hvedemel og æg røres i og farsen røres lind med mælk. I en gryde bringes vand med bouillonterning i kog. Kødbollerne formes med en ske og sættes i det kogende vand, de simrer ved svag varme i 10-15 min. Den mængde suppe, der skal bruges til sovsen, sigtes fra kødbollerne.
I en sovsegryde blandes fedtstof og karry, karryen ristes, løg og peberfrugt tilsættes og ristes sammen med karryen. Suppe fra kødbollerne tilsættes, og sovsen koges op. Majsstivelsen røres op i lidt vand, og sovsen jævnes med blandingen. Sovsen småkoger ca. 5 min. Mælk tilsættes, og sovsen varmes igennem og smages til med salt.
Kødbollerne hældes i sovsen.
Kog risene efter anvisning på posen, tilsæt ærter, så de koger med de sidste 5 min. Smag til med salt og peber.
Energi-information pr. portion
Energi 430 kcal/1798 kJ
Fedt: 10 g
Kulhydrater: 51 g
Protein: 30 g
Kostfibre: 2 g