Festlagkage

Torsdag, 15. november 2012
af Redaktion
Lagkagen her er en skøn dessert fra Familie Journals Slankeklub
Foto af lagkage: Catrine Mannerup
Foto af lagkage: Catrine Mannerup

(12 stykker)

Lagkage-ingredienser

2 lagkagebunde
6 blade husblas
2 æggeblommer
1 spsk. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
4 dl jordbær-yoghurt 0,1 %
2 æggehvider

PRØV OGSÅ: En smoothie-lagkage fra Slankeklubben

Lagkage-pynt

Flormelis, tre friske jordbær og 12 chokoladekringler.

Sådan laver du lagkagen

Læg den ene lagkagebund på et rundt fad (ca. 28 cm). Tag ringen fra en springform (ca. 22 cm i diameter) og placer den om bunden. Spænd ringen til, så den slutter tæt om bunden. Udblød husblas i koldt vand.

Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker til en tyk creme og bland yoghurten i. Pisk æggehviderne stive. Tag husblassen op af vandet og smelt dem i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af yoghurtblandingen og bland den øvrige yoghurtblanding i. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i med en dejskraber. Fordel yoghurtblandingen på lagkagebunden og læg den anden bund ovenpå - tryk forsigtigt på den. Stil lagkagen i køleskabet, til cremen er stivnet (mindst 3 timer).

Tag lagkagen ud af køleskabet og drys flormelis på den øverste lagkagebund. Skyl og rens jordbærrene, skær dem i skiver og pynt kagen med jordbær og chokoladekringler.

FLERE LAGKAGER: Se opskrifter på 17 forskellige lagkager her - de er ikke sunde allesammen...

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her. (link fjernet)

Pr. stykke
549 kJ/131 kcal
Fedt 2,9 g
Kulhydrat 21 g
Protein 4,3 g

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet