Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
(4 portioner)
400 g hakket kalv og flæsk, 3-7% fedt
1 tsk. salt
Peber
1 æg
1 løg
2 dl skummetmælk
6 spsk. havregryn
1 tsk. fedtstof til bradepanden
8 skiver
kalkunbacon
Tilbehør
450 g hakket spinat (frost)
3 dl skummetmælk
2 spsk.
majsstivelse
2 tsk. stødt muskat
Salt og peber
½ kg kartofler
TIP
Kan også serveres med vildtsovs, søde gulerødder og en hasselbackkartoffel eller vildtsovs, hvidkålsråkost med valnødder, 1 tsk. tyttebærsyltetøj og en kogt kartoffel.
Kødet røres godt med salt og peber. Æg, løg og havregryn tilsættes. Skummetmælk tilsættes lidt efter lidt, til farsen har den rette konsistens. Farsen røres grundigt og hviler gerne ½ time i køleskab. En lille bradepande smøres med fedtstof. Farsen formes til brød, og bacon fordeles over farsen. Bages ved 160° i ca. 50 min.
Varm spinat op i en gryde under låg ved middelstærk varme, til den har nået kogepunktet. Rør majsstivelse ud i mælken og rør det i gryden med spinaten. Lad det hele koge igennem 2-3 min. Smag til med stødt muskat, salt og peber. Server med kogte kartofler.
Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub
FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB
Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her. (link fjernet)
Energi-information pr. portion
Energi 499 kcal/2088 kJ
Fedt: 10 g
Kulhydrater: 45 g
Protein: 37 g
Kostfibre: 5 g
Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub
Prøv de andre lækre madopskrifter:
Tærte med spinat og champignoner
Oksefarsbrød med feta og tzatziki
Gammeldags oksesteg med pillekartofler og grønsager