Kalorielet forloren hare

Lørdag, 17. marts 2012Opdateret 7. februar
af Redaktion
En sund mormor-ret fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

(4 portioner)

400 g hakket kalv og flæsk, 3-7% fedt
1 tsk. salt
Peber
1 æg
1 løg
2 dl skummetmælk
6 spsk. havregryn
1 tsk. fedtstof til bradepanden
8 skiver
kalkunbacon

Tilbehør
450 g hakket spinat (frost)
3 dl skummetmælk
2 spsk.
majsstivelse
2 tsk. stødt muskat
Salt og peber
½ kg kartofler

Tip

Kan også serveres med vildtsovs, søde gulerødder og en hasselbackkartoffel eller vildtsovs, hvidkålsråkost med valnødder, 1 tsk. tyttebærsyltetøj og en kogt kartoffel.

Kødet røres godt med salt og peber. Æg, løg og havregryn tilsættes. Skummetmælk tilsættes lidt efter lidt, til farsen har den rette konsistens. Farsen røres grundigt og hviler gerne ½ time i køleskab. En lille bradepande smøres med fedtstof. Farsen formes til brød, og bacon fordeles over farsen. Bages ved 160° i ca. 50 min.
Varm spinat op i en gryde under låg ved middelstærk varme, til den har nået kogepunktet. Rør majsstivelse ud i mælken og rør det i gryden med spinaten. Lad det hele koge igennem 2-3 min. Smag til med stødt muskat, salt og peber. Server med kogte kartofler.

Energi-information pr. portion
Energi 499 kcal/2088 kJ
Fedt: 10 g
Kulhydrater: 45 g
Protein: 37 g
Kostfibre: 5 g