Grøn biksemad med spejlæg

Torsdag, 31. oktober 2013
af Aarstiderne
Lækker ret uden kød fra slankemad fra Familie Journals Slankeklub

Slankeopskrift på grøn biksemad med spejlæg

(4 pers.)

100 g kikærter
1 tsk. salt
1 blomkål
1 knoldselleri
1 pastinak
1 persillerod
1 rødbede
1 løg
2 spsk. rapsolie
5 spsk. soja
Salt og peber
1 bdt. persille
Smør el. olivenolie
4 æg

Fremgangsmåde

Sæt kikærterne i blød natten over. Hæld vandet fra og kog dem i rigeligt frisk vand i ca. 45 min. Sluk, tilsæt 1 tsk. salt og lad kikærterne trække i 5 min. Hæld vandet fra kikærterne.

Skyl grønsagerne grundigt. Del blomkålen i små buketter. Skræl selleri, pastinak, persillerod og rødbede, og skær dem i tern på ca. 1½ x 1½ cm. Pil løget og skær det i tern. Sautér grønsagerne i rapsolie ved moderat varme i 10 min., vend ofte rundt. Tilsæt soja, kikærter, salt og peber og sautér i yderligere 5 min. Vend den hakkede persille i grønsagerne.

Spejl æggene i lidt olie eller smør. Servér biksemaden med spejlæggene på toppen.

Energi-information pr. portion
Energi 1949 kJ/466 kCal

Protein: 20 g
Kulhydrater: 52 g
Fedt: 15 g
Kostfibre: 17 g

Flere sunde opskrifter

Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.

10 slankende opskrifter