Hjemmerørt krabbesalat med rugbrødscroutoner

Søndag, 2. maj 2010Opdateret 19. februar
af Redaktion
Hvis du mangler en frisk hjemmerørt og mere kalorielet salat til frokostbordet, så kan denne krabbesalat være en god mulighed
Foto: Catrine Mannerup og Kate Kamil
Foto: Catrine Mannerup og Kate Kamil

1 pers.

1 skive rugbrød, 50 g
4 salatblade (hovedsalat)
125 g krabbekød fra dåse
75 g mango
50 g gul peberfrugt
50 g cherrytomat
50 g grønne asparges (friske)
50 g majs

Dressing
½ dl ylette
½ spsk. sød sennep
½ spsk. friskhakket basilikum
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær rugbrødet i tern (ca. 1 x 1 cm). Rist dem i ovnen ved 200° i ca. 8 min. Afkøl rugbrødsternene på en rist.
  2. Læg salatblade i en dyb tallerken. Skræl mangoen og klargør de øvrige grøntsager.
  3. Kog aspargesen i letsaltet vand i 2-3 min.
  4. Skær mango, peberfrugt, cherrytomater og asparges i små, passende stykker.
  5. Si væden fra krabbekødet. Bland kødet med mango, grøntsagsstykker og majs. Fordel blandingen på salatbladene.
  6. Rør alle ingredienser til dressingen sammen. Smag til med salt og peber og hæld den hen over salaten.
  7. Pynt med rugbrødscroutoner.

Tip

I stedet for krabbekød, så kan du benytte tun eller rejer.

Næringsindhold

Energiindhold i hele retten:

433 Kcal/1812 kJ