Lynstegt grøntsagssauté med ris og kylling

Søndag, 25. juli 2010Opdateret 26. februar
af Redaktion
Grøntsagssuté er et lækkert og knasende alternativ til et grønt tilbehør, og det går særlig godt til kylling.
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 pers.

½ kylling med skind (brug 125 g kyllingekød, når den er færdigstegt)
50 g rå ris (f.eks. brune ris)
75 g frisk spinat
25 g grønne bønner
1 forårsløg
50 g broccoli
50 g rød peberfrugt
1 spsk. olie, f.eks. olivenolie
1 tsk. revet ingefær
1 fed hvidløg
1 spsk. sojasauce
1 tsk. akaciehonning
2 spsk. citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Krydr kyllingen med salt og peber og steg den i ovnen ved 200° i ca. 35-40 min., eller til den er gennemstegt.
  2. Kassér skindet og pil kyllingekødet af skroget. Findel kødet og læg det til side til senere brug. Det resterende kyllingekød kan evt. bruges til næste dags frokost.
  3. Rens og vask grøntsagerne.
  4. Befri spinat for grove stilke og riv bladene i mindre stykker. Skær bønnerne i 5 cm stykker. Skær forårsløget i skrå, fine skiver. Bræk broccolien i små buketter og skær peberfrugten i tern.
  5. Varm olien på en stor pande.
  6. Tilsæt ingefær og knust hvidløg og kom hurtigt bønner, forårsløg, broccoli og peberfrugt på panden.
  7. Steg grøntsagerne i ca. 5 min. Tilsæt spinat og lad den stege med i 2 min. Tag grøntsagerne fra varmen.
  8. Pisk sojasauce, honning og citronsaft til en dressing og vend den forsigtigt med grøntsagerne. Smag til med salt og peber.
  9. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  10. Bland kyllingekødet med grøntsagerne og server retten med de kogte ris.