Opskrifter

Marokkansk grøntsagscouscous

Onsdag, 13. juni 2018af Christine Bille. Foto: Carina Krüger.Foto: Carina Krüger.
Alle grøntsager er gode til denne ret, så brug dem, du har eller bedst kan lide. Få opskriften på en lækker og nem marokkansk grøntsagscouscous her.

Ingredienser til marokkansk grøntsagscouscous:

(4 pers.)

3 gulerødder
15 cm kinaradise
3 stilke bladselleri
1 spidskål
2 løg
1 stok broccoli
1 l grøntsagsbouillon
1-3 tsk. ras el hanout (fås i velassorterede supermarkeder)
8 svesker
1 dåse kikærter i saltlage
4 dl rå couscous
Harissa el. anden chilisauce

Prøv også: Bag et lækkert hvidløgsbrød til din marokkanske grøntsagscouscous

Fremgangsmåde:

Skær gulerødder, kinaradise og bladselleri i tykke stave.
Skær spidskål og løg i både.
Skær broccolien i blomster og stokken i tykke stave.
Kog bouillonen op i en bredbundet gryde og smag til med ras el hanout, så væsken er let krydret.
Kog løg og svesker i bouillonen i 5 min.
Hæld saltlagen fra kikærterne og kom dem i bouillonen sammen med resten af grøntsagerne.
Kog sagte, til alle grøntsager er møre.
Smag evt. til med mere ras el hanout.
Kog couscoussen, som angivet på emballagen.
Servér grøntsager og bouillon med couscous i dybe tallerkner.
Servér med harissa eller anden chilisauce til at dryppe over efter smag.

Se også: Kylling i æggewrap