Marinerede grillspid kylling med ærtesalat

Søndag, 4. juli 2010Opdateret 19. februar
af Redaktion
Lækre hjemmelavede grillspid med fyld af marineret kylling og grønt serveret sammen med en sprød ærtesalat - helt perfekt til en varm sommeraften
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 pers.

75 g kyllingekød (inderfilet)
50 g tigerrejer
50 g rød peberfrugt
2 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
1 presset fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
1 spsk. hakket mynte
50 g salat (f.eks. feldsalat)
50 g ærter
50 g asparges
50 g jordbær
50 g blåbær
125 g kartofler

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingen i passende stykker.
  2. Vask og rens peberfrugten og skær den i tern.
  3. Stik kyllingetern, tigerrejer og peberfrugt på et grillspid.
  4. Bland olie, hvidløg, citronsaft, mynte, salt og peber.
  5. Pensl spiddene med olieblandingen og lad det trække i 20-30 min.
  6. Grill spiddene på grillen i ca. 3-5 min. på hver side.
  7. Rens og klargør grøntsagerne.
  8. Bland salat, ærter, aspargessnitter, jordbærskiver og blåbær sammen til en salat.
  9. Server med kogte kartofler.

Tip

I stedet for at bruge kyllingekød, kan du f.eks. bruge kalkunkød. Spiddene er desuden lækre at have med i madpakken.