Spid med tzatziki og couscous
(4 pers.)
1 stor afpudset mørbrad på ca. 500 g
1 stort løg
2 spsk. mangochutney
1 spsk. soja
1 spsk. rapsolie
Tzatziki
1 agurk
1 tsk. salt
1 fed hvidløg
2 dl græsk yoghurt 10%
Couscous
2 dl couscous
4 dl lys bouillon
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. revet, usprøjtet citronskal
2 spsk. olivenolie
200 g cherry-tomater
1 avocado
Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver og løget i både. Giv kødet salt og peber. Stik kød og løg på tynde træspid. Bland chutney, soja og olie og pensl det på spiddene. Steg spiddene på grillen eller grillpande 7-8 min. på hver side.
Tzatziki: Riv agurken groft og bland den med salt. Lad det stå 5 min. og pres væden af. Pres hvidløget og vend det i yoghurten sammen med agurken. Smag til med salt.
Couscous: Kog bouillon, gurkemeje og citronskal op. Hæld couscous i en skål og hæld bouillonen over. Bland med olivenolie og lad det stå et par min. Smag til med salt og peber. Rør forsigtigt couscousen igennem med en gaffel og bland den med halverede cherrytomater og avocadostykker.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Marineret mørbrad
med caesarsalat
Mørbrad på spinat-
bund
Saltet mørbrad med
Henriks spidskåls-
salat
Fyldt mørbrad
Pæresalat med
røget mørbrad
Du kan finde meget mere mad med mørbrad her...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)