Torskefilet på grønsagsbund

Tirsdag, 5. januar 2010
af Redaktion
Denne opskrift er tænkt som Mest grønt, men kan med lethed justeres til Mest tilbehør og Mest protein ved at ændre på tilbehørs- og kødmængden
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 pers.

150 g torskefilet
2 tsk. sennep
1 tsk. timian
100 g squash
100 g tomat
100 g gulerod
125 g kartofler
1 dl vand
½ dl tør hvidvin
Salt og peber

TIP

I stedet for torsk kan anvendes rødspættefileter, lyssej eller kuller.
Torskens kød bliver løsere i de varme perioder, hvor den tager mest føde til sig, modsat om vinteren og om foråret i gydeperioderne. En gammel regel siger, at man af samme grund kun skal spise torsk i måneder med "r" i.

Tænd ovnen på 175°. Smør torskefileten med sennep og krydr den med timian, salt og en anelse peber. Rens grønsagerne og skær dem i skiver. Læg grønsagerne i et passende ildfast fad, tilsæt vand og hvidvin og drys med salt og peber. Steg grønsagerne i den varme ovn i ca. 25 min. Tag fadet ud af ovnen, læg torskefileten oven på grønsagerne og dæk fadet med stanniol. Stil fadet tilbage i ovnen og steg retten videre i 12-15 min., til torsken er gennemstegt.


SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG:

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Fisk

150 g

150 g

225 g

Grønsager

300 g

150 g

200 g

Tilbehør

125 g

175 g

125 g

Kcal/ kJ

424/1774

428/1789

461/1929

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her (link fjernet)

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub (link fjernet)

Se artiklen
Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv også...
Fyldig vintersuppe med kylling
Oksetyndsteg med varme rodfrugter