
Socialt Set
Guide: Sådan laver du en fremtidsfuldmagt
Da vi først bragte vores opskrift på spinatlasagne var det til en slankekur med mere grønt og flere fibre.
Nu er opskriften blevet opdaget af de som vil spise klimabevidst eller vegetarisk. Med et par greb kan den gøres vegansk. Vi er glade for at en ny generation kan blive mæt og få sund kost fra Familie Journal.
(4 pers.)
Tomatsauce
1 dåse flåede tomater
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. oregano
2 fed hvidløg
Salt og peber
Bechamelsauce
30 g smør
2 spsk. hvedemel
4 dl minimælk
Salt og peber
Lidt muskatnød
Til at samle
8 stk. grove pastaplader
2 auberginer i skiver
500 g baby spinat
1 spsk. rasp
2 spsk. parmesan
Salat
½ bdt. persille
200 g romainesalat
1 agurk
1 spsk. olivenolie
2 spsk. eddike (hvidvin eller æblecider)
Tomatsauce: Kom tomater, tomatpuré, oregano og finthakkede hvidløg i en gryde og kog det op. Lad suacen småsimre 5-10 min. og smag den til med salt og peber.
Bechamelsauce: Smelt smørret og rør melet i. Kom mælken i lidt ad gangen og kog saucen igennem i et par min. Smag den til med muskatnød, salt og peber.
Saml lasagnen, start med et lag bechamelsauce, så lasagneplader og derefter tomatsauce, lidt spinat, aubergineskiver og bechamelsauce og læg igen et lag lasagneplader. Gentag med tomatsauce, lidt spinat, aubergineskiver og afslut med bechamelsauce, rasp og parmesan. Bag lasagnen ved 200º i 45 min.
Bland salaten med finthakket persille, agurk i skiver og hæld en dressing af olie og eddike over. Servér lasagnen med den grønne salat til.
Energi-information pr. portion
Energi 1803 kJ/431 kCal
Protein: 18 g
Kulhydrater: 51 g
Fedt: 13 g
Kostfibre: 11 g
Flere sunde opskrifter
Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.