Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
Michael Korup, der vandt Mig og Min Mentor-konkurrencen i forbindelse med Dansktop Prisen 2017 i foråret, har levet af at synge og spille hele sit voksne liv. Solist har han aldrig tidligere været, men den solide hjælp og støtte fra mentoren Johnny Hansen fra Kandis og deres fælles sejr i Boxen med sangen ”Jeg gi’r alt, hvad jeg har” har åbnet nye muligheder.
– Jeg har blandt andet optrådt til fødselsdage. Ja, jeg har endda prøvet at synge vindersangen sammen med et brassband. De havde simpelthen omarrangeret sangen til hornorkester. Der var ingen elektronik med overhovedet. Det var en helt speciel oplevelse, fortæller Michael, der arbejder ihærdigt på sit soloalbum, der skal udkomme til efteråret.
– Det bliver udsendt i mit navn, men jeg laver det i tæt samarbejde med min makker Jacob Hakonsen, som jeg har spillet sammen med, siden vi var omkring 16 år. Hver onsdag siden min sejr har vi mødtes for at skrive sange enten på den båd, jeg har liggende i Sønderborg, eller i mit musikrum herhjemme. Det resulterer i nogle demoer, som vi sender til både Johnny, produceren Søren Bundgaard og Henrik Sørensen fra pladeselskabet ArtistCare for at høre, hvad de synes. Tekster er vi ikke ret skrappe til, men vi satser på, at Lonnie Kjer kan skrue nogle flotte ord sammen til nogle af vores melodier, lige som hun har gjort på ”Jeg gi’r alt, hvad jeg har” og en række af Kandis’ sange.
– Johnny og jeg holder stadig fast i vores mentor- og mentee-forbindelse, og jeg har i øvrigt været korsanger på den seneste single med Kandis. Johnny har også spurgt, om jeg vil synge kor på hele ”Kandis 18”-albummet. Det har jeg ikke noget imod at gøre, griner han.
– Da jeg og min musikalske legekammerat Jacob begge var 18 år, havde vi vores første betalte job med duoen Sju-bi-duo. Det gav os blod på tanden, husker 43-årige Michael.
Se dansktopreporteren synge og spille med Pernille Højmark.
Nu om stunder spiller Sju-bi-duo omkring 30 jobs om året. Og de to medlemmer spiller endvidere i dansebandet Top Seven, der i år kan fejre 25 års jubilæum. Top Seven, der i dag har seks medlemmer, spiller cirka 50 jobs om året, hvoraf de 40 er ølfester i bedste tyske oktoberfeststil – en forretningsmodel, orkestret selv har udviklet:
– Vi kontakter idrætsforeninger landet over med et tilbud om en treårig kontrakt, hvor vi garanterer dem et overskud på 250.000 kroner i perioden. I aftalen ligger, at publikum kan købe tyrolerkostumer til de aftener, hvor Top Seven kommer til deres hal og spiller op til Bierfest, som vi kalder det. Der er altid flere gæster, der er klædt ud, end gæster, der ikke er. Vi er naturligvis også selv i tyrolertøj. Og de første tre timer foregår på tysk og med tysksprogede schlagerhits. Herefter går vi over til et mere klassisk repertoire af nye og gamle hits.
Michael bor i Hjordkær i Sønderjylland med hustruen Rikke, 38, og deres døtre Clara og Sofia på 6 og 8 år. Han mødte Rikke, da han som dansemusiker i 2001 underholdt til den årlige pigefrokost ved byfesten Vojens Høtte. Rikke deltog sammen med kollegerne fra Christiansfeld Ridecenter, hvor hun var ridelærer. Og det er ingen overdrivelse at påstå, at det var hende, der var den udfarende part.
– Da bandet blev præsenteret fra scenen, blev det nævnt, at Michael var single, fortæller Rikke.
– Og på et tidspunkt gik jeg forbi scenen. ”Hvordan kan man finde ud af, om du kysser godt?” spurgte jeg ham, hvortil han svarede, at jeg bare kunne komme ud bagved bagefter. I dag kan jeg godt krumme tæer over sådan en dårlig scorereplik, tilføjer hun med et grin.
– Men den virkede jo, indskyder hendes nuværende ægtemand.
– Jeg kom ud til Michael som aftalt, og vi sad i orkesterbilen. Det slog dog lidt skår i stemningen, da en anden pige pludselig bankede på døren og spurgte, om hun kunne få hans nummer. Det, han havde givet hende sidst, virkede nemlig ikke! Den pinlige episode til trods endte aftenen alligevel med, at vi udvekslede telefonnumre, fortæller Rikke.
Michael tager over:
– Den følgende aften fik jeg en sms fra Rikke, som drillende indledte med at skrive, at nu håbede hun, det var det rigtige nummer, hun havde fået. Så stod den 1-1, kan man sige.
Læs også den rørende historie om musikparret Anne og Sten Lindegaards stærke kærlighed.
Kærligheden mellem Michael og Rikke har blomstret siden, og to er blevet til fire i det lille hjem, hvor arbejdslivet dog i hverdagen sætter visse grænser for familiehyggen i og med, at mor er sovende nattevagt på en institution for unge autister, og far er en hel del på landevejen.
– Med Top Seven underholder vi typisk i syv-otte timer. For nylig spillede vi i hele ni en halv time til et bryllup. Jeg er lykkelig for, at jeg kan leve af at spille, men min drøm er, at jeg med tiden kan skifte nogle af engagementerne ud med solojobs, hvor jeg synger to gange en time.
Herover kan du se en festlig video fra mødet mellem Michael og Familie Journals dansktopjournalist. Den duel på frisurer, som reporteren havde forestillet sig, gled ud i sandet. Men en rask fællessang blev det naturligvis til.
Se dansktopjournalisten synge "Min lille fugleven" med Anne Marie Lindegaard.