Tre gode græskartips

Mandag, 20. oktober 2014
af Foto: All Over Press
Du kan bruge græskar til andet end halloween. Se her hvordan...
Græskar-tips
Græskar-tips

1

Nemme græskar
I.M.N., Holbæk:
Når jeg skal skrælle græskar og lign. bruger jeg en gammeldags ostehøvl. Det går hurtigt,
da den tager et stort stykke ad gangen, og den er meget nemmere at holde på end en kniv.

GRÆSKAR-SORTER

  • Uchiki Kuri er rigtig god til supper
  • Hokkaido græskar er nemme at håndtere og bliver herhjemme dyrket i stor stil på Samsø
  • Vortegræskarrerts kød har en særdeles fin spisekvalitet
  • Muscat de Provenc's kød er laksefarvet og rigtig god til marmelade, bagværk og syltning
  • Gleisdorfer Ölkurbis's kød er ikke særligt velsmagende

2

Flot bordpynt
C.J., Randers:
Pyntegræskar fås i mange varianter og er utroligt dekorative. Skær et hul i toppen, så det passer til et
fyrfadslys, og stil græskarrene ned langs det festdækkede langbord.

3

Knuste kerner på grøden
H.H., København S.:
Nu er det jo blevet trendy at spise grød. Prøv at køre de hårde og spidse græskarkerner gennem
f.eks. persillekværnen til fint smuld. De får en helt anden smag og er dejlige som drys f.eks. på