Opskrifter
Hurtige hjemmelavede burgerboller
Mandag, 19. januar 2009Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Dine egne burgerboller smager bedst og kan tåle en saftig burger uden at falde sammen. Her med grahamsmel med mere struktur og flere fibre. Som pynt til burgerbollerne sesam eller nigellafrø.

2 t
12 stk
(12-14 stk.)
2½ dl lunt vand
1 dl ymer, skyr, eller kvark
25 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
75 g grahamsmel
Ca. 450 g hvedemel
Pensling:
Æg
Sesamfrø og/eller nigellafrø
Sådan laver du hjemmelavede burgerboller
- Rør vand, syrnet fløde og gær sammen.
- Tilsæt salt, sukker, grahamsmel og det meste af melet.
- Ælt resten af melet i efterhånden, til dejen har fået passende, ikke for fast konsistens.
- Ælt dejen godt igennem på bordet.
- Læg den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Ælt dejen let igennem og rul den ud i en ca. 2 cm tyk plade.
- Udstik boller med et stort glas.
- Lad dem efterhæve på bagepladen ca. ½ time.
- Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø eller nigellafrø.
- Bag dem ca. 15 min. ved 225° på midterste ovnrille.
Nigellafrø
Nigellafrø er sorte og smager lidt peberagtigt. Frøene kaldes også "jomfru i det grønne" og købes blandt andet i orientalske forretninger og helsekostbutikker.