(12-14 stk.)
2½ dl lunt vand
1 dl ymer
25 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
75 g grahamsmel
Ca. 450 g hvedemel
Pensling:
Æg
Sesamfrø og/eller nigellafrø
TIP
Nigellafrø er sorte og smager lidt peberagtigt. Frøene kaldes også jomfru i det grønne og købes blandt andet i orientalske forretninger og helsekostbutikker.
Rør vand, syrnet fløde og gær sammen. Tilsæt salt, sukker, grahamsmel og det meste af melet. Ælt resten af melet i efterhånden, til dejen har fået passende, ikke for fast konsistens. Ælt dejen godt igennem på bordet. Læg den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen let igennem og rul den ud i en ca. 2 cm tyk plade. Udstik boller med et stort glas. Lad dem efterhæve på bagepladen ca. ½ time. Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø eller nigellafrø. Bag dem ca. 15 min. ved 225° på midterste ovnrille.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Ideer til fyld til de nybagte burgerboller:
Fiskeburger med coleslaw
Burgertatar med agurkerelish
Hamburger med cheddar