Fødselsdagsboller
(12-14 stk.)
75 g smør
1 dl mælk
1½ dl vand
25 g gær
1 æg
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
450-500 g kraftigt hvedemel
Evt. 50 g rosiner
Æg til pensling
Smelt smørret og bland det med mælk og vand. Smuldr gæren og rør den ud i væsken. Tilsæt æg, sukker, salt og det meste af melet. Tilsæt mere mel under æltningen og fortsæt, til dejen er blank og sej. Lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse ca. 1½ time.
Ælt dejen let igennem og form den til en pølse. Skær den i 12- 14 stykker og tril dem til boller. Efterhæver ca. 30 min. på pladen.
Pensl med æg og bag bollerne på midterrillen ved 225° 12-14 min.
TIP
Hvis du kommer rosiner i bollerne, så gem dem lidt inde i bollerne, så de ikke bliver tørre og branker i ovnen.