Opskrifter
Sønderjysk rugbrødslagkage
Søndag, 22. april 2018 Søndag, 22. april 2018 - 10:00 - af: Christine Bille, Foto. Carina Krüger. Søndag, 22. april 2018 - 10:00 - af: Christine Bille, Foto. Carina Krüger.
Det sønderjyske køkken er et spændende og levende, regionalt køkken. I grænselandet har gode råvarer mødt madkulturer fra begge sider. Denne rugbrødslagkage er ingen undtagelse.
Opskriften giver ca. 10 stykker.
30 min
10 personer
Ingredienser
150 g revet rugbrød
75 g hasselnødder
4 æg
200 g sukker
1 spsk. hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
2 dl hindbærmarmelade
4 dl piskefløde
50 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Tegn 4 cirkler med en diameter på ca. 18 cm op på bagepapir.
- Riv rugbrødet eller findel det i en foodprocessor eller minihakker.
- Hak nødderne groft.
- Del æggene i blommer og hvider.
- Rør æggeblommerne med sukker og bland dem med rugbrød, nødder, hvedemel, kartoffelmel, kakao og bagepulver.
- Pisk æggehviderne stive og rør ca. 1⁄3 i dejen for at blødgøre den. Vend derefter resten af æggehviderne forsigtigt i dejen.
- Smør dejen ud på de 4 cirkler på bagepapiret.
- Bag bundene i 15 min. og lad dem køle af.
- Pisk fløden til blød skum.
- Smør 1⁄3 af hindbærmarmeladen på den nederste bund og kom ¼ af flødeskummet ovenpå.
- Læg en bund ovenpå, smør med marmelade, flødeskum osv. Læg den øverste bund på toppen og bred det sidste flødeskum øverst.
- Drys med revet chokolade.