Frøboller
(Ca. 10 boller)
20 g gær
2½ dl håndvarmt vand
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
½ spsk. sirup
100 g durummel
75 g frøblanding (f.eks. 5-kornsblanding)
Ca. 300 g hvedemel
Pensling:
Æg
2 spsk. frøblanding
2 spsk. mild reven ost (kan udelades)
Rør smuldret gær og vand sammen. Tilsæt salt, olie, sirup, durum og det meste af hvedemelet. Ælt dejen blank og tilsæt mere mel, til den slipper skålen. Lad dejen hæve lunt tildækket 1 time. Del den i 10 stykker og form dem til boller, kringler eller knuder. Hæver lunt tildækket på plade med bagepapir ½ time. Pensl med sammenpisket æg og kom frø og ost på. Bages på midterrillen ved 225° 15-20 min. og afkøles på rist.
Spis bollerne med ost og marmelade eller brug dem som madbrød til suppe.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen