Opskrifter
Nem ostetærte med fyld af emmentaler og pinjekerner
Søndag, 21. december 2008Opdateret I gåraf Anne Skovgaard-Petersen
Denne nemme ostetærte kan laves på ingen tid, og så er den fyldt med smag af emmentaler og knasende pinjekerner.

1 t og 30 min
4 personer
Tærtedej
150 g smør
50 g fuldkornshvedemel
150 g hvedemel
50 g reven emmentaler
½ tsk. salt
Ca. 2 spsk. vand
Tærtefyld
3 æg
¼ tsk. salt
100 g revet emmentaler
2 spsk. pinjekerner
Fremgangsmåde
Tærten kan bages, fryses og lunes i ovnen ved 200° 10-15 min., afhængig af, hvor optøet den er.
- Bland de to slags mel og smuldr smørret i.
- Tilsæt ost og salt og saml dejen med vandet.
- Lad dejen hvile i køleskabet ca. 1 time, så er den nemmere at rulle ud.
- Rul dejen ud i en ret tynd plade på et meldrysset bord.
- Beklæd en tærteform (22-24 cm) med dejen. Prik bunden med en gaffel og sæt den i køleskab 1/2 time.
- Skær kanten til og forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200°.
- Pisk æg, salt og ost sammen og skær tomaterne i skiver.
- Hæld fyldet i den forbagte bund og fordel pinjekerner oven på fyldet.
- Bag tærten færdig på 20-25 min. ved 200°, til osten er gylden.
- Server tærten lun og nybagt med bladselleri eller sprøde radiser.

Hovedretter
Kartoffeltærte med bacon

Opskrifter
Svampetærte med gedeost og timian