Opskrifter
Kartoffeltærte med bacon
Søndag, 16. februar 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Cremet kartoffeltærte med sprød bacon – en uimodståelig kombination til både frokost og aftensmad!

45 min
4 personer
Kartoffeltærte med bacon:
400 g kartofler
1 løg
150 g bacon
1 spsk. olivenolie
3 æg
2 dl cremefraiche 18 %
2 tsk. grov sennep
1 tsk. tørret timian
Salt og peber
1 pakke fersk tærtedej
Til servering:
1 håndfuld frisk timian
Evt. en grøn salat
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200°.
- Skær kartofler i tern på ca. 2 cm. Hak løg fint.
- Skær baconen i tern.
- Steg baconternene sprøde, og afdryp på køkkenrulle.
- Steg kartoffeltern og løg i olie i 3-4 minutter, til de er let møre, men ikke helt gennemstegte.
- Pisk æg, cremefraiche, sennep og timian sammen, og krydr med salt og peber.
- Vend kartofler, løg og bacon i æggeblandingen.
- Beklæd en tærteform med dejen, og hæld fyldet i tærtebunden.
- Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter.

Hovedretter
Tærte med tomat og gedeost
Servering:
Servér tærten varm med frisk timian på toppen og evt. en grøn salat.