Opskrifter

Kartoffeltærte med bacon

Søndag, 16. februar 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Cremet kartoffeltærte med sprød bacon – en uimodståelig kombination til både frokost og aftensmad!
45 min
4 personer
Kartoffeltærte med bacon:
400 g kartofler
1 løg
150 g bacon
1 spsk. olivenolie
3 æg
2 dl cremefraiche 18 %
2 tsk. grov sennep
1 tsk. tørret timian
Salt og peber
1 pakke fersk tærtedej
Til servering:
1 håndfuld frisk timian
Evt. en grøn salat

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skær kartofler i tern på ca. 2 cm. Hak løg fint.
  3. Skær baconen i tern.
  4. Steg baconternene sprøde, og afdryp på køkkenrulle.
  5. Steg kartoffeltern og løg i olie i 3-4 minutter, til de er let møre, men ikke helt gennemstegte.
  6. Pisk æg, cremefraiche, sennep og timian sammen, og krydr med salt og peber.
  7. Vend kartofler, løg og bacon i æggeblandingen.
  8. Beklæd en tærteform med dejen, og hæld fyldet i tærtebunden.
  9. Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter.

Servering:

Servér tærten varm med frisk timian på toppen og evt. en grøn salat.