Sprøde ostekiks
40-50 stk.
100 g smør
150 g mel
100 g revet svenbo el. emmentaler
½ tsk. salt
Smuldr smør og mel. Tilsæt ost og salt og ælt dejen sammen. Lad den køle ½ -1 time, inden den rulles ud i 3 mm's tykkelse med kagerulle. Skær dejen i firkanter og læg dem på plade med bagepapir. Prik kiksene med en gaffel og bag dem på ovnens midterrille ved 175° 12-13 min. Tip Dejen kan krydres med paprika eller kommen.
Persillepesto
1 stort bdt. persille
30 g pinjekerner
25 g nøddekerner
1 lille fed hvidløg
Ca. 1 dl olivenolie
Salt og peber
Skyl og nip persillen og miks den med blenderstav eller i foodprocessor sammen med pinjekerner, nødder, hvidløg og en smule salt. Tilsæt dernæst olien lidt ad gangen. Rens 1 bundt radiser og stil dem i iskoldt vand en times tid. Nyd det hele til et glas vin. Marmeladen er syrlig og sød til ristet brød og boller, men også dejlig til stegt lammekød.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen