Abrikostærte med Cointreau
250 g mel
75 g sukker
125 g smør
2 spsk. cremefraiche
10 abrikoser
1 dl Cointreau
½ stang vanilje
½ dl vand
1 dl sukker
2 spsk. smør
75 g sukker
75 g finthakkede mandler
2 dl mælk
2 dl mel
2 æg
Bland sukker, mel og smuldret smør til en grynet masse. Saml dejen med cremefraichen og rul den ud. Beklæd en 24 cm tærteform med dejen og lad den hvile koldt i 30 min. Udsten abrikoserne, skær dem i tern og bland dem med Cointreau. Flæk vaniljestangen og kog den med vand og sukker til en sirupsagtig sukkerlage. Hæld sukkerlagen over abrikoserne og lad dem trække. Pisk smør og sukker luftigt. Rør mandler, mælk, mel og æg i smørret. Fjern vaniljestangen og læg abrikosfyldet over tærtebunden. Fordel mandelfyldet over abrikoserne og bag tærten i ovnen ved 180° i 40 min. Server tærten lun med vaniljeis eller kold cremefraiche.
Opskrift: Kristina Miechels og Anne Skovgaard-Petersen