Asiatisk kyllingesalat
(4 pers.)
500 g kyllingefilet
2 spsk. fishsauce
1 spsk. jordnødde- el. rapsolie
2 stk. citrongræs
½ tsk. salt
150 g savoy- el. hvidkål
2 stilke bladselleri
2 gulerødder
Dressing:
2 spsk. fishsauce
2 spsk. jordnødde- el. rapsolie
2 tsk. rørsukker
Fintreven skal af 1 lime
1 spsk. limesaft
1 spsk. vand
1/4-½ tsk. chiliflager
2 spsk. hakket mynte
Skær kyllingefileterne i strimler. Læg dem i en skål og bland med fishsauce, olie og fintstrimlet citrongræs. Lad det stå, mens resten snittes. Snit kålen meget fint og læg den i en skål. Skær bladselleri og gulerødder i strimler og bland til en salat med kålen. Rør olie, fishsauce, sukker, limeskal, limesaft, vand og chili. Rør til sukkeret er opløst og bland det i salaten.
Varm en stegepande eller wok op. Steg kyllingestrimlerne med citrongræs over middelvarme ca. 5 min., til kyllingen er gennemstegt. Bland det i salaten og server.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen