Røget laksetatar med brødkurve
(4 pers.)
500 g røget laks
2 hakkede avocadoer
1 rødløg, hakket
3 kviste dild, hakket
Ca. 3 spsk. cremefraiche el. drænet A38
Citronsaft
Salt og peber
Ærtepure
150 g ærter
1 stort løg
1 dl drænet A38
Salt og peber
Brødkurve
Tynde skiver af daggammelt brød
Olie
Lidt grøn salat
Til brødkurvene skæres daggammelt hvidt brød i meget tynde skiver, sættes op i aluforme el. kopper, pensles med lidt god olie og sættes i ovnen ved 180° i ca. 5 min., til de er sprøde. Fyldes med lidt salat ved serveringen.
Laks, avocado, løg og dild hakkes fint, cremefraiche røres i massen, og der smages til med citron, salt og peber. Hæld ærter og løg i blender, tilsæt A38, blend godt og smag til med salt og peber. Anret på tallerken med brødkurv i midten og tatar og pure i små bunker udenom.
Opskrift: Søren Ørum