Opskrifter

Farseret lammebov med bagte grønsager

Mandag, 1. september 2008af X
(4-6 pers.)1 stor lammebov, udbenet, dog gerne med holdeskaftFars:300 g hakket lam 2-3 bdt.blandet persille,purløg,basilikum,rosmarin,timianLidt reven

(4-6 pers.)

1 stor lammebov, udbenet, dog gerne med holdeskaft

Fars:
300 g hakket lam 2-3 bdt.
blandet persille,
purløg,
basilikum,
rosmarin,
timian
Lidt reven citronskal
1 æg
Salt og peber
2 hakkede fed hvidløg

Grønsager:
3 courgetter
4 gulerødder
2 auberginer
2 røde peberfrugter
2 løg
2 spsk. olivenolie
Saften af den revne citron
Salt og peber
3 dl tzatziki af tyk yoghurt,
reven agurk,
knust hvidløg,
salt og peber

Rød pestosovs:
2 flåede røde peberfrugter
4 flåede tomater
4 soltørrede tomater
1 spsk. olivenolie
1½ dl tyk yoghurt
2 fed knust hvidløg

Salt, peber og paprika

Begynd med at lave den kolde, røde pestosovs ved at blende det hele til en jævn masse. Sættes på køl. Lav farsen og farser lammet. Luk og steg ved 160° i 2½ time. Tjek, at centrumstemperaturen på farsen er over 70°. Lav straks efter, at stegen er kommet i ovnen, grønsagerne, der skrælles og skæres i store stykker og lægges i ovnen ved samme temperatur i 1½ time. Når stegen tages ud til sidst, kan grønsagerne evt. få 5 min. ved højere varme for lige at brune lidt. Tzatzikien røres også sammen og serveres til stegen sammen med den røde pestosovs.


Opskrift: Helle Brønnum Carlsen