Farseret lammebov med bagte grønsager
(4-6 pers.)
1 stor lammebov, udbenet, dog gerne med holdeskaft
Fars:
300 g hakket lam 2-3 bdt.
blandet persille,
purløg,
basilikum,
rosmarin,
timian
Lidt reven citronskal
1 æg
Salt og peber
2 hakkede fed hvidløg
Grønsager:
3 courgetter
4 gulerødder
2 auberginer
2 røde peberfrugter
2 løg
2 spsk. olivenolie
Saften af den revne citron
Salt og peber
3 dl tzatziki af tyk yoghurt,
reven agurk,
knust hvidløg,
salt og peber
Rød pestosovs:
2 flåede røde peberfrugter
4 flåede tomater
4 soltørrede tomater
1 spsk. olivenolie
1½ dl tyk yoghurt
2 fed knust hvidløg
Salt, peber og paprika
Begynd med at lave den kolde, røde pestosovs ved at blende det hele til en jævn masse. Sættes på køl. Lav farsen og farser lammet. Luk og steg ved 160° i 2½ time. Tjek, at centrumstemperaturen på farsen er over 70°. Lav straks efter, at stegen er kommet i ovnen, grønsagerne, der skrælles og skæres i store stykker og lægges i ovnen ved samme temperatur i 1½ time. Når stegen tages ud til sidst, kan grønsagerne evt. få 5 min. ved højere varme for lige at brune lidt. Tzatzikien røres også sammen og serveres til stegen sammen med den røde pestosovs.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen