Lammerullesteg med fyld
(6 pers.)
1,2 kg lammerullesteg af den øvre ende af bryststykket fra lammet
Fyld:
2 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg
1 bdt. persille
1 bdt. basilikum
8 soltørrede tomater i olivenolie
Peber
Olie til stegning
2 løg
2 glas rødvin
Salt og peber
Fløde og evt. majsstivelse
Tilbehør: tomatsalat og dampet spinat
Blend eller knus alle ingredienserne til fyldet. Smør det på lammebrystet og rul sammen og bind. Dette kan gøres dagen før. Brun stegen godt sammen med løg i både. Tag stegen op og hæld vin ved. Kom stegen tilbage og læg låg på. Lad den simre i 2 timer. Si skyen og jævn den. Læg evt. stegen tilbage i den jævnede sky, så det holder sig lunt. Skær stegen ud og server med sovs, brød, tomatsalat og dampet spinat. Hertil et godt kraftig glas douro fra Portugal eller tempranillodruen fra Spanien.
Opskrift; Helle Brønnum Carlsen