Opskrifter

Risotto med knoldselleri

Søndag, 9. marts 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Cremet risotto med knoldselleri – en skøn balance af mild sødme og dyb umami.
40 min
4 personer
Risotto med knoldselleri:
1 løg
300 g knoldselleri
1½ tsk. tørret timian
25 g smør
300 g risottoris
2 dl hvidvin
1 l hønsebouillon
25 g parmesan
Salt og peber
4 skiver serranoskinke
Til servering:
50 g saltede mandler
25 g parmesan
1 håndfuld frisk timian

Fremgangsmåde:

  1. Pil og hak løget fint.
  2. Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern.
  3. Steg løg, knoldselleri og tørret timian i en stor gryde med smør i ca. 2 minutter.
  4. Tilsæt risottoris, og steg videre i 1-2 minutter under omrøring.
  5. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind til den halve mængde.
  6. Hæld bouillon i gryden lidt ad gangen, og rør jævnligt, til bouillonen er kogt ind.
  7. Fortsæt, til al bouillon er brugt, og risottoen er cremet.
  8. Det tager ca. 20 minutter.
  9. Vend friskrevet parmesan i risottoen, og smag til med salt og peber.
  10. Tænd ovnen på 200°.
  11. Læg serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den sprød i ovnen i 8-10 minutter.

Servering:

  1. Hak mandlerne groft.
  2. Servér risottoen med sprød serranoskinke, mandler, friskrevet parmesan og timian.