Opskrifter
Risotto med knoldselleri
Søndag, 9. marts 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Cremet risotto med knoldselleri – en skøn balance af mild sødme og dyb umami.

40 min
4 personer
Risotto med knoldselleri:
1 løg
300 g knoldselleri
1½ tsk. tørret timian
25 g smør
300 g risottoris
2 dl hvidvin
1 l hønsebouillon
25 g parmesan
Salt og peber
4 skiver serranoskinke
Til servering:
50 g saltede mandler
25 g parmesan
1 håndfuld frisk timian
Fremgangsmåde:
- Pil og hak løget fint.
- Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern.
- Steg løg, knoldselleri og tørret timian i en stor gryde med smør i ca. 2 minutter.
- Tilsæt risottoris, og steg videre i 1-2 minutter under omrøring.
- Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind til den halve mængde.
- Hæld bouillon i gryden lidt ad gangen, og rør jævnligt, til bouillonen er kogt ind.
- Fortsæt, til al bouillon er brugt, og risottoen er cremet.
- Det tager ca. 20 minutter.
- Vend friskrevet parmesan i risottoen, og smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 200°.
- Læg serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den sprød i ovnen i 8-10 minutter.

Hovedretter
Risotto med skaldyr
Servering:
- Hak mandlerne groft.
- Servér risottoen med sprød serranoskinke, mandler, friskrevet parmesan og timian.