Opskrifter
Butterdejstærte med pærer og brie
Tirsdag, 4. marts 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam
Sprød butterdej, cremet brie og søde pærer – en uimodståelig kombination til enhver lejlighed.

30 min
4 personer
Butterdejstærte med pærer og brie:
1 ark butterdej
200 g brie
3 pærer
4 spsk. flydende honning
Salt og peber
2 stilke frisk timian
40 g pekannødder
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200°.
- Rul butterdejen ud, og læg den på en bageplade med bagepapir.
- Skær en 3-4 cm bred kant hele vejen rundt med en kniv, men uden at skære helt igennem dejen.
- Skær brien i tynde skiver, og fordel den over dejen.
- Skyl pærerne, skær dem i tynde skiver, og fordel dem over brien.
- Dryp med honning, krydr med salt og peber, og drys med friskhakket rosmarin.
- Hak pekannødderne groft, og drys dem på toppen af tærten.
- Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden, og kanterne er puffet op.

Dessert & Kage
Rabarbertærte med mandelflager
TIP
Tilføj evt. lidt gorgonzola eller anden blå ost for mere smag.