Opskrifter

Teriyakikylling med kål

Søndag, 2. marts 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Smagfuld teriyakikylling med sprød kål – en lækker og nem hverdagsret med asiatisk twist.
30 min
4 personer
Teriyakikylling med kål:
500 g kyllingebrystfilet
1 fed hvidløg
2 rødløg
200 g brune champignoner
250 g savojkål
1½ spsk. olivenolie til stegning
1 dl sød chilisauce
¾ dl teriyakisauce
1 spsk. flydende honning
1 limefrugt
Salt og peber
Nudler

Fremgangsmåde:

  1. Skær kyllingekødet i tynde skiver.
  2. Pil hvidløg og rødløg, og skær dem i strimler.
  3. Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  4. Skyl savojkålen, og skær den i grove strimler.
  5. Steg kyllingekødet i en wok eller dyb pande med olie i 2 minutter ved høj varme, til det får lidt stege­skorpe.
  6. Tilsæt hvidløg, rødløg og champignoner, skru lidt ned for varmen, og steg i yderligere et par minutter.
  7. Bland chilisauce, teriyaki, honning og friskpresset limesaft i en skål, hæld det i wokken med kyllingekødet, og lad det småkoge i 4-5 minutter.
  8. Tilsæt savojkål, og lad den simre med i et par minutter, så den stadig har bid.
  9. Smag saucen til med limesaft, salt og peber.
  10. Kog nudlerne efter pakkens anvisning, og anret dem med teriyakikylling-