Pølsegryde
(6 pers.)
25 min. + 40 min. i ovnen
2-3 spsk. olivenolie
350 g hakket løg
2 hakkede gulerødder
400 g bacon i tern
1 kg krydret medister ell. tykke grillpølser
2 spsk. hvedemel
2 glas rødvin
80 g tomatpure
3-4 dl bouillon
1-2 dl sorte oliven
500 g champignoner
50 g tørrede karljohansvampe udblødt i vand i 1 time
5 laurbærblade
Salt og peber
Tilbehør:
Flute
Steg løg og gulerødder i en gryde. Kom bacon og pølser i mindre stykker ved og steg i 3 min., til det er brunet. Tilsæt så mel, og når det har absorberet væden, kommes bouillon og vin ved sammen med tomatpuré, oliven og vaskede, kvarte champignoner, karljohansvampe og laurbær. Drys med lidt salt og peber, hæld det i et ildfast fad med låg og lad det småsimre i ovnen ved 200° i 40 min. Smages til og serveres med brød og evt. grøn salat.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Vildtbøffer med blåbærsovs
Roastbeef med fondantkartofler