Opskrifter
Quesadillas med frisk tomatsalsa
Tirsdag, 18. februar 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Sprøde quesadillas med smeltet ost og en frisk, syrlig tomatsalsa.

30 min
4 personer
Tomatsalsa:
6 tomater
1 fed hvidløg
1 frisk grøn chili
1 bundt forårsløg
1 håndfuld frisk koriander
1 spsk. olivenolie
1 limefrugt
Salt og peber
Quesadillas:
2 løg
3 fed hvidløg
1 frisk grøn chili
3 peberfrugter
1 dåse sorte bønner
1 spsk. smagsneutral olie til stegning
2 tsk. paprika
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. tørret oregano
3 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dl vand
Salt og peber
8 fuldkornstortillaer
150 g revet cheddar
Fremgangsmåde:
Tomatsalsa:
- Skyl tomater, og skær dem i små tern.
- Pil og hak hvidløg fint.
- Skyl og hak chilipeber – kassér eventuelt kernerne.
- Skyl og hak forårsløg, og skyl og hak koriander.
- Vend det sammen i en skål, og tilsæt olivenolie.
- Smag til med limesaft, salt og peber.

Hovedretter
Quesadillas med laks og ost
Quesadillas:
- Pil og hak løg og hvidløg.
- Skyl og hak chilipeber – kassér eventuelt kernerne.
- Skyl peberfrugterne, og skær dem i små tern.
- Hæld væden fra bønnerne, og lad dem dryppe af.
- Steg løg og hvidløg i olie på en pande, til løgene er klare.
- Tilsæt chili, bønner, peberfrugt og krydderier, og steg videre i 2 minutter.
- Tilsæt tomatpuré og vand, vend det hele godt sammen, og lad det simre, til væden er fordampet.
- Smag til med salt og peber.
- Læg en tortilla på en varm pande, fordel lidt af bønneblandingen og revet cheddar på halvdelen, og fold den anden halvdel over.
- Steg på begge sider, til osten er smeltet.
- Fortsæt med resten.
- Skær quesadillas i trekanter, og servér med tomatsalsa.