Risotto med svampe, rejer og krydderurter
40 min.
(4 pers.)
3 spsk. olivenolie
200 g østershatte
1 rødløg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
6 blade salvie
300 g risottoris
1 dl hvidvin
1 l grønsagsbouillon
2 dl blandede krydderurter (basilikum, persille, purløg, timian osv.)
200 g rejer
1 radicchiosalat
Steg svampene i olien, til de er let brunede. Tilsæt løg, hvidløg, salvie og ris og steg i 2 min. Kom så vin og ca. 2 dl suppe ved og skru ned. Så er kunsten at tilsætte ca. 1-2 dl suppe ca. hvert 5. minut, til risene er mættede med suppe. Når den er tæt på færdig, kommes rejer og krydderurter ved, radicchioen snittes fint og halvdelen tilsættes og røres med, mens resten pyntes på den færdige risotto. Server med reven parmesan og et godt glas rødvin.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen