Opskrifter

Små kødboller med rodfrugtsalat

Lørdag, 20. december 2008af Redaktion
(6 pers. til frokost)1 løg100 g kogte kolde kartofler1 æg1 spsk. dijonsennep 1¼ tsk. saltGroftkværnet peber1 tsk. kartoffelmel500 g finthakket kalv

(6 pers. til frokost)

1 løg
100 g kogte kolde kartofler
1 æg
1 spsk. dijonsennep
1¼ tsk. salt
Groftkværnet peber
1 tsk. kartoffelmel
500 g finthakket kalv og flæsk
1½ l kalvebouillon til kogning
30 g smør til stegning
1 spsk. kinesisk soja
Finthakket persille

TIP

Der er kartofler og æg i farsen, så kødbollerne ikke bliver hårde og tørre. De koges hjemmefra, fryses evt. og steges i smør med lidt soja.

Riv løg og kartofler fint. Bland med æg, sennep, salt, sukker, peber, kartoffelmel og kød. Farsen blandes bedst og mest effektivt med hænderne. Lad den stå koldt 20 min. Form farsen til små kødboller med fugtige hænder. Kog kalvebouillonen op og kog ca. 20 kødboller ad gangen i 5 min. Tag dem op med hulske og lad dem dryppe af.


Servering:
Tø kødbollerne op, hvis de er frosne, og steg dem på pande i smør og lidt soja ca. 5 min. ved middelvarme, så de får farve. Drys persille over.


Rodfrugtsalat
(6 pers. til frokost)

1 kg rodfrugter som gulerødder, pastinak og selleri
2 rødløg
2 spsk. olie
1 spsk. citronsaft
2 spsk. friskhakket rosmarin
1 tsk. salt
Groftkværnet peber

Grønkålspesto:
1 dl mandler
1 fed hvidløg
1 dl frossen hakket grønkål trykket fri for væde
1 dl reven emmentaler
1 dl olie
Salt og peber


Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Skær løgene i både. Læg grønsagerne på plade med bagepapir og bland dem med olie, citronsaft, rosmarin, salt og peber. Sæt dem i ovnen på midterrillen ca. 25 min. ved 200°. Vend rundt i dem nogle gange. Køl grønsagerne af og kom dem i en skål.

Pesto:
Miks mandler, hvidløg og grønkål med blenderstav. Bland ost og olie i og miks. Smag til med salt og peber. Server pestoen til grønsagerne.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Mange flere lækkerier til julefrokostbordet....
Kylling i form med spinatsauce
Gravet oksemørbrad med blomkålssalat
Pannacotta med sild


Og så til det søde punktum ....
Hvid julekage