Opskrifter
Lynstegt and med nudler og broccoli
Fredag, 20. december 2024Af Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Lynstegt and med nudler og broccoli er en hurtig og smagfuld ret, der kombinerer saftig and med sprøde grøntsager og asiatisk inspiration.

25 min
4 personer
Lynstegt and med nudler og broccoli:
400 g andebrystfilet
200 g hvedenudler
3 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1 frisk grøn chili
1 spsk. sesamolie
1 broccoli
150 g grønne bønner
Dressing:
1½ dl sojasauce
3 spsk. honning
1 spsk. fiskesauce
3 spsk. limesaft
Salt og peber
Til servering:
50 g ærtespirer
Fremgangsmåde:
Lynstegt and med nudler og broccoli:
- Skær andebrystfileterne i tynde skiver, og læg dem til side.
- Kog nudler i en gryde efter anvisningen på pakken, og hæld vandet fra.
- Pil og hak hvidløg fint. Skræl og riv ingefær. Skyl og hak chilien fint.
- Steg chili, hvidløg og ingefær i olie i en gryde i et par minutter, uden at det tager farve.
- Tilsæt andebrystskiverne, og steg dem i 2-3 minutter, til de tager lidt farve.
- Skyl broccolien, og skær den i små buketter.
- Skyl og nip bønnerne.
- Steg begge dele i gryden sammen med andebrystskiverne i yderligere 3 minutter under jævnlig omrøring.

Hovedretter
Svinemørbrad med nudler og kokos
Dressing:
- Rør sojasauce, honning, fiskesauce, limesaft, salt og peber sammen i en skål, og hæld dressingen i gryden med de kogte nudler.
- Vend det godt sammen, og varm det hurtigt igennem på en pande.
- Smag til med salt og peber.

Forretter & Tilbehør
Grillede svampe og grønt med fetadressing
Servering:
- Skyl ærtespirer. Vend andebrystskiver og grøntsager i nudlerne, og top retten med ærtespirer.