Svensk, glaseret skinke
Ingredienser til svensk, glaseret skinke
(Glaseret skinke til 8 pers.)
1 lille skinke på ca. 3 kg
1 stort løg
5 nelliker
Glasering
2 dl gylden
sirup
150 g farin
10-15 nelliker
Prøv også: Skift den svenske ud med en spansk, glaseret skinke
Fremgangsmåde til svensk, glaseret skinke
Skær sværen af skinken, men lad et tyndt lag fedt sidde tilbage og rids det i små tern.
Skær løget i tynde skiver.
Læg skinken i et ovnfast fad, drys med løgringe og stik nellikerne ind i det tynde lag fedt.
Kom ca. 3 cm vand i fadet.
Pak stegen grundigt ind i flere lag alufolie.
Sæt det i en 160º varm ovn i 1 time, sænk temperaturen til 140º og giv stegen 1½ time mere.
Lad den hvile, mens du rører glaseringen.
Kog farinen med 1 dl vand og sirup.
Når den er sirupsagtig, tilsættes siruppen og nellikerne, lad det koge et par min. mere.
Læg stegen i et rent, ovnfast fad.
Fordel glaseringsmassen jævnt over stegen og sæt den i en 200º varm ovn i 20 min.
Server glaseret skinke!
Tip: Det er smag og behag, om stegen til glaseret skinke skal være røget eller rå.
Ingredienser til flødekartofler
(6 pers.)
1½ kg store kartofler
1 skalotteløg
Muskatnød
Salt og peber
¼ l piskefløde
75 g gruyere
Fremgangsmåde til flødekartofler
Skræl kartoflerne, skær dem i 4 mm tykke skiver og læg dem lagvist med hakket løg, salt, peber og lidt revet muskatnød.
Hæld fløden over og drys med revet ost.
Stil fadet i ovnen ved 180º i 1 time.
Du kan lave kartoflerne i god tid, komme dem på køl og sætte dem i ovnen 15 min. ved 200º lige inden servering.
Ingredienser til rosenkålssalat
(4 pers.)
2 dl sorte belugalinser
400 g rosenkål
75 g hasselnødder
2-3 forårsløg
Dressing
2 spsk. hvidvins-eddike
3 spsk. hasselnøddeolie el. olivenolie
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber
Fremgangsmåde til rosenkålssalat
Kog linserne efter anvisning på pakken.
Rør dressingen sammen og vend linserne i den.
Snit de rensede kål meget fint.
Vend kål og grofthakkede nødder i linserne.
Snit forårsløgene i ringe, vend de fleste i salaten og drys med resten.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Stegt svinekam med tilbehør
Juleand med tilbehør
Nåede du ikke at få fingre i Familie Journals tillæg fyldt med dejligt juleknas og bag? Så kan du i stedet købe tillægget som PDF i Familie Journals webshop. Lad duften af hjemmebag sprede sig, så er julehyggen sikret!
Hvert tillæg koster kun 20,-