Opskrifter
Omelet med spinat, feta og chili
Søndag, 30. marts 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
En smagfuld omelet med spinat, feta og chili – nem at lave og fuld af gode smage.

30 min
4 personer
Omelet med spinat, feta og chili
1 løg
1 peberfrugt
1 spsk. olivenolie til stegning
Salt og peber
10 æg
1 dl sødmælk
2 spsk. smør til stegning
100 g frisk spinat
150 g feta
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk. tørrede chiliflager
Fennikelsalat:
1 fennikel
50 g feldsalat
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
Til servering:
4 skiver rugbrød
Fremgangsmåde:
Fennikelsalat:
- Skær fenniklen i tynde strimler.
- Vend fennikel og feldsalat med olie og citronsaft, og krydr med salt og peber.

Sund mad
Omelet og savojkålssalat
Omelet:
- Pil og hak løget fint.
- Skyl peberfrugten, og skær den i små tern.
- Steg løg og peberfrugt i olie i 2-3 minutter.
- Krydr med salt og peber, og tag peberfrugtblandingen af varmen.
- Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt og peber.
- Varm 2 pander op med 1 spsk. smør, og hæld ¼ af æggemassen på hver pande.
- Steg æggemassen, til den sætter sig.
- Skyl og afdryp spinaten.
- Fordel 1 håndfuld spinat, ¼ af peberfrugtblandingen og lidt smuldret feta på hver pande.
- Fold hver omelet ind over fyldet, og steg videre i ca. 2 minutter.
- Tag omeletterne af panden, og steg de 2 sidste omeletter på samme måde.
- Drys omeletterne med persille, resten af fetaen og chiliflager.
- Servér de varme omeletter med fennikelsalat og rugbrød.