Opskrifter

Omelet med spinat, feta og chili

Søndag, 30. marts 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
En smagfuld omelet med spinat, feta og chili – nem at lave og fuld af gode smage.
30 min
4 personer
Omelet med spinat, feta og chili
1 løg
1 peberfrugt
1 spsk. olivenolie til stegning
Salt og peber
10 æg
1 dl sødmælk
2 spsk. smør til stegning
100 g frisk spinat
150 g feta
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk. tørrede chiliflager
Fennikelsalat:
1 fennikel
50 g feldsalat
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
Til servering:
4 skiver rugbrød

Fremgangsmåde:

Fennikelsalat:

  1. Skær fenniklen i tynde strimler.
  2. Vend fennikel og feldsalat med olie og citronsaft, og krydr med salt og peber.

Omelet:

  1. Pil og hak løget fint.
  2. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern.
  3. Steg løg og peberfrugt i olie i 2-3 minutter.
  4. Krydr med salt og peber, og tag peberfrugtbland­ingen af varmen.
  5. Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt og peber.
  6. Varm 2 pander op med 1 spsk. smør, og hæld ¼ af æggemassen på hver pande.
  7. Steg æggemassen, til den sætter sig.
  8. Skyl og afdryp spinaten.
  9. Fordel 1 håndfuld spinat, ¼ af peberfrugtbland­ingen og lidt smuldret feta på hver pande.
  10. Fold hver omelet ind over fyldet, og steg videre i ca. 2 minutter.
  11. Tag omeletterne af panden, og steg de 2 sidste omeletter på samme måde.
  12. Drys omeletterne med persille, resten af fetaen og chiliflager.
  13. Servér de varme omeletter med fennikelsalat og rugbrød.