Opskrifter
Kalkunkødboller med couscous
Tirsdag, 25. marts 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
På begge sider af Middelhavet er køkkenerne fulde af velsmag gennem varme krydderier og en balance mellem surt, salt og sødt. Pift velkendte hverdagsretter op med lidt ekstra krudt på smagen.

35 min
4 personer
Kalkunkødboller:
500 g hakket kalkunkød
2 skalotteløg
1½ tsk. chilisauce
1 æg
30 g rasp
Salt og peber
2 spsk. olivenolie til stegning
Couscoussalat:
200 g couscous
1 spsk. olivenolie
½ usprøjtet citron
1 håndfuld kruspersille
1 håndfuld frisk dild
Salt
½ granatæble
25 g usaltede pistacienødder uden skal
Tahindressing:
1½ dl yoghurt naturel 1½ %
2 spsk. tahin
1 spsk. citronsaft
1 tsk. flydende honning
Salt
Fremgangsmåde:
Kalkunkødboller:
- Rør det hakkede kalkunkød sammen med skyllede og finthakkede skalotteløg, chilisauce, æg og rasp.
- Krydr godt med salt og peber.
- Form farsen til 25 små kødboller.
- Steg kødbollerne i olie i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.

Hovedretter
Svenske kødboller
Couscoussalat:
- Tilbered couscoussen efter anvisningen på emballagen.
- Rør couscoussen løs med en gaffel.
- Tilsæt olie, fintrevet citronskal, finthakket persille, dild og salt. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud.
- Kassér de hvide hinder.
- Hak pistacienødderne groft.
- Læg begge dele over salaten.
Tahindressing:
- Rør yoghurt, tahin, citronsaft og honning sammen, og smag til med salt.