Opskrifter
Pasta med tun og brødkrummer
Tirsdag, 1. april 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
En enkel og lækker pastaret med tun og sprøde brødkrummer for ekstra bid!

25 min
4 personer
Pasta med tun:
400 g pasta
1 bundt forårsløg
1 fed hvidløg
150 g frisk spinat
2 dåser tun i vand
1 spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. kapers
½ citron
Salt og peber
Brødkrummer:
1 fed hvidløg
1 håndfuld kruspersille
2 skiver hvedebrød
1 spsk. olivenolie til stegning
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Brødkrummer:
- Pil og hak hvidløg.
- Hak persille, og blend brødet til grove krummer.
- Steg hvidløg og brødkrummer i olie, til de er sprøde.
- Krydr med salt og peber, og vend persillen i.
Pasta med tun:
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Hæld kogevandet fra, men gem 1 dl. Snit forårsløg.
- Pil og hak hvidløg. Skyl spinat.
- Afdryp tunen.
- Steg forårsløg og hvidløg i olie på en pande i 2-3 minutter.
- Tilsæt kapers, spinat og pasta, og vend det hele godt sammen.
- Vend forsigtigt tunen i, og justér evt. konsistensen med lidt af pastavandet.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Top pastaen med brødkrummer, og servér straks.