Opskrifter

Pasta med tun og brødkrummer

Tirsdag, 1. april 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
En enkel og lækker pastaret med tun og sprøde brødkrummer for ekstra bid!
25 min
4 personer
Pasta med tun:
400 g pasta
1 bundt forårsløg
1 fed hvidløg
150 g frisk spinat
2 dåser tun i vand
1 spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. kapers
½ citron
Salt og peber
Brødkrummer:
1 fed hvidløg
1 håndfuld kruspersille
2 skiver hvedebrød
1 spsk. olivenolie til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Brødkrummer:

  1. Pil og hak hvidløg.
  2. Hak persille, og blend brødet til grove krummer.
  3. Steg hvidløg og brødkrummer i olie, til de er sprøde.
  4. Krydr med salt og peber, og vend persillen i.

Pasta med tun:

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  2. Hæld kogevandet fra, men gem 1 dl. Snit forårsløg.
  3. Pil og hak hvidløg. Skyl spinat.
  4. Afdryp tunen.
  5. Steg forårsløg og hvidløg i olie på en pande i 2-3 minutter.
  6. Tilsæt kapers, spinat og pasta, og vend det hele godt sammen.
  7. Vend forsigtigt tunen i, og justér evt. konsistensen med lidt af pastavandet.
  8. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  9. Top pastaen med brødkrummer, og servér straks.