Vegetarruller med spinat og mangosalat
(8-10 ruller)
50 g babyspinat
1 finthakket gulerod
1 dl nudler
150 g finthakkede shitakesvampe el. brune champignoner
1 spsk. olie
2 finthakkede skalotteløg
1 fed hakket hvidløg
½ tsk. østerssauce
Koriander,
Revet muskat,
salt
4-5 plader fillodej el. 8-10 store plader forårsrulledej (24 x 24 cm)
Æggeblomme til pensling
Skyl spinaten, lad den dryppe af i sigte og klip den i små stykker. Kog de hakkede gulerødder i lidt vand, til de næsten er møre. Kom nudlerne i vandet, lad det stå 1/2 min. over varmen og hæld det i sigte. Bland spinaten i, mens det er varmt, så den falder lidt sammen. Svits svampe, løg og hvidløg et par min. i olie, så svampevæden damper af. Bland alle ingredienserne og smag til med østerssauce, krydderier og salt. Form forårsrullerne og steg dem.
Mangosalat
(4 pers.)
1 stor moden mango
1 lille rødløg
1 spsk. citronsaft
½tsk. knust ingefær
2-3 spsk. Græskarolie el. 2 spsk. neutral olie og 1 spsk. sesamolie
1/4-1/2 tsk. salt
Hakket persille
Skræl mangoen, del den ved stenen og skær kødet i tynde skiver. Skær løget i fine skiver. Bland frugt og løg med citronsaft, ingefær og olie og smag til med salt. Kom persille i til sidst.
Opskrift; Anne Skovgaard-Petersen