Wienerbrødssnitter
(Ca. 20 stk.)
Dej
250 g mel
200 g smør
50 g gær
2 spsk. kærnemælk
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
Ca. 1 spsk. fløde
Fyld
15 g blødt smør
4 spsk. sukker
1 groftrevet æble
1 tsk. mandel-essens el. 25 g
hakkede mandler
Pensling
Æg
Perlesukker
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Smuldr mel og smør. Rør smuldret gær ud i kærnemælken. Hæld det i melblandingen sammen med sukker, salt og fløde og ælt dejen sammen. Lad dejen hæve lunt tildækket ¾ time. Udrul den på meldrysset bord og skær den i 20 firkanter på 8 cm. Rør fyldet sammen og læg en klat på hver firkant. Fold dejen til trekanter og tryk kanterne sammen. Lad dem efterhæve ca. 15 min. på en plade med bagepapir, mens ovnen varmes op til 200°. Pensl trekanterne med æg og drys sukker på. Bag dem på midterrillen ca.
12 min.
Tip: Kan snildt fryses og lunes i ovnen.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Nemme mandelhorn
Kryddersnegle med æble og kanel
Hvedestykker med chokolade (link fjernet)
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)