Kryddersnegle med æble og kanel
(12 stk.)
4 dl vand
25 g gær
1 æg
700 g hvedemel
75 g sukker
2 tsk. groft salt
1 spsk. stødt kardemomme
1 spsk. vaniljesukker
100 g smør
Fyld
50 g smør
125 g groftrevet marcipan
1 dl æblekompot
2 spsk. kanel
50 g sukker
Pynt
Æg og sukker
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og vaniljesukker. Rør melet i lidt ad gangen og ælt til en smidig dej. Lad den hæve i 30 min. Rul dejen ud på melet bord og læg tynde skiver smør på midterpartiet. Luk sammen, rul ud og fold i tre lag. Gentag foldeprocessen 7 gange. Rul ud til en meget lang, smal firkant. Rør smør med æblekompot, kanel, marcipan og sukker. Smør det på dejen og rul den sammen til en roulade. Skær ca. 12 skiver. Du kan evt. bage nogle af sneglene i muffinsforme, så de får forskellige former. Lad dem efterhæve 10 min. Bag dem ved 200° i 12-14 min.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav en lækker brunch med nogle af de lækre opskrifter i galleriet nedenfor...